Klankschalen

klankschalen-anneke-vrijenhoek

De oorsprong van klankschalen

Klankschalen lijken op koperen schalen en zijn samengesteld uit meerdere metalen zoals
ijzer – tin – kwik – lood – goud – zilver en koper. Dit is tevens bepalend  voor het voortbrengen van de klank waarbij ook de grootte en wanddikte een rol spelen. Klankschalen bestaan al honderden jaren en werden oorspronkelijk gesmeed in Tibet en Nepal het Himalaya gebergte. Het recept voor het maken van klankschalen is door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven. De schalen werden gebruikt bij ceremoniën, als offerschaal en door monniken als voedselschaal, echter grotendeels als helend instrument.

De werking van klankschalen

Er ontstaat een harmonieuze klank als de klankschaal met een vilten klopper aangeslagen wordt of rondom aangedraaid met een Dorje, een bekleed houten stokje. De trillingen die de klankschaal voortbrengt kan je vergelijken met de trillingen die ontstaan als je een steentje gooit in een vijver, het wateroppervlak gaat bewegen het water verplaatst zich. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water, onze huid is een geleider, als de klankschaal dicht bij of op het lichaam aangeslagen wordt is het effect net zoals in de vijver, het lichaamsvocht gaat stromen, er komt beweging en beweging genereert energie, pure innerlijke massage.
Op een natuurlijke manier ontstaat evenwicht en harmonie.

Wat is de helende werking van de klankschalen

• zowel een geestelijk als lichamelijk ontspannen gevoel
• een betere doorbloeding van het lichaam
• gewrichten worden soepeler en botweefsel verstevigd
• afvalstoffen worden afgevoerd
• verbetering van nachtrust, slaapproblemen
• concentratie verbetert
• ademhaling harmoniseert
• innerlijke onrust en gespannen zijn worden omgezet in rust en ontspanning
• meer vitaliteit en energie

Voor wie bedoeld

Klankschaal behandelingen zijn geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten, gespannen zijn, het druk hebben met werk en/of gezin, letterlijk en figuurlijk vast zitten of moeite hebben zich te concentreren. Een klankschaal behandeling is een geweldige ondersteuning om je energie op pijl te houden. Kinderen reageren zeer open op klankschalen er vindt vrijwel direct rust en concentratie plaats. Ook in de zorgsector voor gehandicapten, jeugd – of ouderenzorg is het zeer werkzaam. Een grote verlichting geeft het als de klankschalen ingezet worden bij artrose en reuma. Regelmatig thuis een klankschaal aanslaan geeft een mooie begeleiding in je levensproces.