Cranio Sacraal

Cranio Sacraal

Cranio Sacraal is ontstaan uit de osteopathie en heeft te maken met het hersenvocht dat van de schedel langs het ruggenmerg naar het heiligbeen loopt. Het ritme van het Cranio Sacraalsysteem is op vele plekken over het gehele lichaam voelbaar en is te vergelijken met de beweging van eb en vloed. Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel, het cranio sacraal ritme beschouwen we ook wel als de ademhaling van het zenuwstelsel. Een verstoring of stagnatie van dit ritme door stress, spanning of vermoeidheid heeft een negatieve invloed op het functioneren van het gehele zenuwstelsel. Een behandeling kan helpen het ritme te herstellen.

Het heeft invloed in het lichaam op het bindweefsel wat zorgt voor stevigheid en beweeglijkheid. Tevens wordt het zelfherstellende vermogen in het lichaam door de Cranio Sacraal behandeling gestimuleerd. Naast de ademhaling en de hartslag is het Cranio Sacraalsysteem de derde primaire levensfunctie van ons lichaam.

 

Cranio Sacraal behandeling

Door de zachte wijze van de behandeling kan het Cranio Sacrale vocht vrijelijk bewegen zodat de energie weer stromen kan. Moeheid verdwijnt en volledige ontspanning treedt op, een weldaad voor lichaam en geest! Voor de Cranio behandeling hoef je alleen je schoenen uit te doen en gemakkelijk zittende kleding te dragen. Met een dunne deken wordt je toegedekt.
Beide handen worden gebruikt om het Cranio Sacrale ritme te voelen en daar in mee te gaan, daarbij wordt een zeer lichte druk op het lichaam uitgeoefend.

Duur: 1 uur
Zie ook: Klankschaalmassage in combinatie met Cranio Sacraal!