Energetisch Werken

Je wilt verandering brengen in wat zich nu of al langere tijd in je leven afspeelt. Energetisch werken kan helpen inzicht te geven.

Ervaringen en gebeurtenissen draagt iedereen met zich mee bewust of onbewust.WEBSITE NIEUW 334-klein
Patronen die in de loop der tijd ons leven binnen sluipen en ons gedrag op een negatieve manier beïnvloeden, kunnen een zeer belemmerende werking hebben in ons dagelijks bestaan. Energetisch werken kan helpen die belemmeringen te verkleinen.

Worstel je met een probleem waar je alleen niet uitkomt? Sta je op een kruispunt in je leven, waar bij je keuzes moet maken? Blijf je tobben hoe bepaalde zaken niet zo lopen als je zelf zou willen? Energetisch werken geeft je inzicht in de oorzaak van je besluiteloosheid en leert je vanuit je eigen sterkte te handelen.

 

WerkwijzeIMG_3168
Vanuit het nu wordt langzaam terug gegaan naar de kern van de belemmering. Door middel van het stellen van kleine en simpele vragen in een vriendelijke omgeving kunnen we van daaruit heldere verbindingen leggen. Gevoelsmatig krijg je inzicht hoe bepaalde zaken in je leven zijn ontstaan, met als resultaat een helder beeld en een goed gevoel. Ik maak gebruik van mijn sterk inlevend vermogen in combinatie met systemisch werk. Zo kunnen op een mooie en intensieve wijze bewuste of onbewuste knelpunten opgelost worden.

Systemisch werken

Wat is systemisch werken
Systemisch werken is in het kort gezegd, systemen onder de loupe nemen. Een systeem kun je zien als ‘een groep’ waar je je in bevindt, zoals het gezin, ons werk, de vereniging waar we aan verbonden zijn, de school en opleidingen die we volgen, onze vriendenkring etc. Ook met ver terugwerkende kracht.
Het wordt steeds duidelijker dat veel persoonlijke problemen uit één of meerdere systemen zijn ontstaan. Wij worden grootgebracht in systemen en krijgen daarin een plek toegewezen of nemen die plek zelf in. Deze plek is belangrijk, maar is niet altijd de juiste.

Je eigen plek vinden
Veel van onze onbewuste gedragingen, patronen en overtuigingen vinden hun oorsprong in de systemen, gezin van herkomst waarin we zijn opgegroeid. We hebben remmende, beperkende en onbewuste patronen vaak ook uit loyaliteit meegenomen. Deze patronen kom je in je huidige leven vaak weer tegen binnen nieuwe systemen, bijvoorbeeld in je relatie of je werk.